Η ιστοσελίδα μας agrampelo.blogspot.gr είναι η σελίδα του Μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Αγραμπελιωτών "Αγράμπελη"

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου


Κάθε Αύγουστο ο Σύλλογος του χωριού μας διοργάνωνε χορό στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας και φίλων του Συλλόγου. Ένα γλέντι που ένωνε τους ηλικιωμένους του χωριού με τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους που δεν μένουν μόνιμα στο χωριό.
Κάθε χρονιά παρά τις όποιες δύσκολες καταστάσεις, κόντρα στον καιρό, ο χορός ήταν ένα από τα δρώμενα που ευχαριστούσαν τους κατοίκους και έφερναν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ενισχύοντας το αίσθημα της επικοινωνίας και της συντροφικότητας.
Στο πέρασμα των χρόνων η συμμετοχή δεν ήταν ποτέ καθολική εξαιτίας απωλειών ή οικογενειακών προβλημάτων. Παρόλα αυτά ο χορός πραγματοποιούνταν με τη συμμετοχή των υπολοίπων και τη σιωπηλή υποστήριξη όσων  δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.
Ωστόσο, φέτος ο σύλλογος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη συγκεκριμένων καταστάσεων που χρήζουν μεγαλύτερο χρόνο επούλωσης και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων.
Γι αυτό το λόγο ο χορός του καλοκαιριού δεν θα πραγματοποιηθεί.




Ο σύλλογος προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να δώσει χρώμα και χαρά στην καθημερινότητα του χωριού. Για το λόγο αυτό οργάνωσε τις παρακάτω εκδηλώσεις , ισορροπώντας ανάμεσα στη γενικότερη δυσκολία των απρόβλεπτων ανήσυχων ημερών  που ζούμε και στις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες.
Αυτό που θα δώσει νόημα στην κάθε εκδήλωση, είναι η δική σας συμμετοχή.
  • Μονοήμερη εκδρομή σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, στα Ζαγοροχώρια. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου με αφετηρία το χωριό μας. Ο Σύλλογος θα καλύψει ένα μέρος των εξόδων της εκδρομής, με αποτέλεσμα το κόστος ανά άτομο να είναι 10 ευρώ. Το πρόγραμμα  της εκδρομής παρουσιάζεται αναλυτικά στο τέλος του κειμένου.
  • Πρόταση για πεζοπορία την Παρασκευή 14 Αυγούστου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών Χρυσοβίτσας και Προδρόμου. Η διαδρομή και οι λεπτομέρειες θα οριστούν τις ημέρες εκείνες και από τους 3 Συλλόγους.
  • Τσιμπούσι την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού, με σουβλάκια, αναψυκτικά και μπύρες. Το κόστος το καλύπτει ο Σύλλογος και είναι μια ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι μας μικροί μεγάλοι και να  περάσουμε μια όμορφη Αγραμπελιώτικη βραδιά.

Το Αγράμπελο μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι να ηρεμήσει τη ψυχή μας και να καθαρίσει τη σκέψη μας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους μας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου