Η ιστοσελίδα μας agrampelo.blogspot.gr είναι η σελίδα του Μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Αγραμπελιωτών "Αγράμπελη"

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κυριακάτικο όνειρο


Σε πρόσφατη επίσκεψη στο χωριό μου , δεν περίμενα ποτέ , ότι μια απλή βόλτα με τον πρόεδρο του χωριού Τάγκα Δημήτριο καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του συλλόγου Μπολίκα Δημήτριο , θα μου γεννούσε τόσα έντονα συναισθήματα και θύμισες από την παιδική μου ηλικία .
Ένα όμορφο πρωινό κυριακής μετά την θεία λειτουργία καθώς η φύση έδινε απλόχερα τα μεθυστικά αρώματα της άνοιξης ξεκινήσαμε την βόλτα μας από το παλαιό κτήριο του συναιτερισμού με προορισμό την σπηλιά του χωριού μας. ( τζιάνε α τζότζα) μπροστά μας οι λόφοι με τις στάχτες που παιδόπουλα ακόμα παίζαμε με αυτές και κουτρουβαλάγαμε τα παλαιά λάστιχα των τρακτέρ φτάνοντας μέχρι το ρέμα. Συνεχίζοντας φτάσαμε στο πηγάδι του χωριού ( la mirayio) ´οπου οι δροσερές του σταγόνες μας ξεδιψούσαν από το παιχνίδι. Φτάνοντας στο τέρμα, ίδια εποχή ήταν που μαζεύαμε πασχαλιές στους γκρεμούς τις σπηλιάς για να τα προσφέρουμε στολίζοντας τον επιτάφιο.
Αλήθεια ! Όλο αυτό να μην μου δημιουργήσει το όνειρο της αναπαλαίωσης ; Το μονοπάτι να γίνει πιο βατό, το πηγάδι επισκέψιμο , και οι απέραντες ομορφιές αυτού του ιερού για εμάς τόπου του αγραμπέλου να γίνουν ένας προορισμός από επισκέπτες και από όλους εμάς ξανά;
Ας βάλουμε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι έτσι ώστε αυτό το κυριακάτικο ανοιξιάτικο όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

                                                                        Με εκτίμηση 
                                                              Καμπέρης Δημήτριος 
                                    Ταμίας πολιτιστικού συλλόγου αγραμπελιωτών 
                                                                     ´´ Η Αγράμπελή´´
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου